Premier League är äntligen tillbaka! Vi gör dig alla förutsättningar inför den första omgångens största matcher. Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste på PL. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

888Sport

Sedan Manchester City vann ligan i höst har mycket ändrats. Miljontals pund har slösats, spelare har flyttat och tre nya lag kommer att slåss för överlevnad. 

Den första omgången inleds på fredag när förra årets CL-vinnare Liverpool tar emot nykomlingen Norwich. Norwich har setts till i Premier League för inte allt för längesen och är nu tillbaka med en trupp som bör kunna slåss för överlevnad. De kunde dock fått en lättare start än att gästa ett titelhungrigt Liverpool som kommer försöka rivstarta sin säsong. Trots att de knappt har agerat på transfermarknaden så är Liverpool, tillsammans med City, favoriter till titeln och bör vinna den här matchen utan problem.

Lördagen bjuder i vanlig ordning på många matcher och vi kommer få se City och Tottenham starta sina säsonger. City är såklart guldfavorit, och precis som andra år så ses Tottenham som en outsider till titeln. 

City har förstärkt truppen med framförallt Rodri från Atletico Madrid som är tänkt som en framtida mittfältsgeneral för Peps lag. De har dock en klurig uppgift framför sig när de gästar ett West Ham som verkar ha något riktigt spännande på gång med ägare som inte är rädda för att slösa pengar och en tränare som har varit med och byggt upp klubbar av den här storleken förut. De besitter en väldigt spännande trupp och kan störa i princip vilket lag som helst på hemmaplan. 

Söndagen börjar med att ett Newcastle med ny tränare tar emot ett Arsenal som offensivt ser mer spännande ut än på länge. Newcastle sparkade Benitez trots hans fina facit då klubben och Benitez inte var överens om klubbens transferpolicy. In kommer Steve Bruce och ett par potentiellt fina offensiva spelare, men frågetecknen kring Bruce förmåga som PL-tränare är många.

Arsenal har lyckats knyta till sig förvånansvärt många spelare trots en väldigt begränsad transferbudget. Defensiven har varit Arsenals akilleshäl i nästan ett decennium, och inför säsongen var det många som trodde att det var där tränare Emery skulle lägga mest krut. 

Med facit i hand så blev det tvärtom. In kom offensiva ess som Nicolas Pépé och Daniel Ceballos, men försvararna lyser med sin frånvaro. William Saliba, fransk fotbolls kanske mest spännande försvarare, värvades förvisso, men han lånades tillbaka till Saint Etienne och ansluter först nästa år. Mötet mot Newcastle blir således oerhört svårtippat, men Arsenal måste ändå ses som favorit med tanke på deras extrema kvalitet i offensiven.  

Omgången avslutas med en stormatch när Chelsea tar emot Manchester United på Stamford Bridge. Chelsea blev som bekant av med både storstjärnan Eden Hazard och tränare Sarri inför säsongen. Trots det blåser det positiva vindar runt laget då gamla storspelaren Frank Lampard har tagit över som tränare, och truppen faktiskt ser rätt bra ut, trots transferförbudet. 

United har haft en oklar sommar där flera spelare har ryktats vara påväg in och storstjärnan Paul Pogba öppet deklarerat sin önskan att lämna klubben. Pogba är fortfarande kvar och det är knappt några spelare som har anlänt, förutom världens genom tiderna dyraste försvarare Harry Maguire, som komer för runt 80 miljoner pund, och högerbacken Aaron Wan-Bissaka som kom för runt 50 miljoner. 

Solskjaer har dock fått en hel försäsong på sig att jobba med laget så det är svårt att veta vad man ska vänta sig från United i år. Klart är dock att fansen ville ha fler värvningar, framförallt på mittfältet, och att det är där de flesta tror att United kommer få det tuffast. 

Med många ovissa matcher och en stormatch där det i princip är omöjligt att avgöra vilka som är favoriter så är det bäddat för en fantastisk första omgång i PL!

 

 

 

 

 

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.