En knapp månad efter att de båda möttes i cupfinalen så möts Real Madrid och Atletico Madrid igen. Den här gången är det ligamatch som gäller mellan ligaettan Real och ett Atletico som inte lyckas hitta formen. Spana in våra la liga odds och speltips fotboll på vår sida. 

Zidane har transformerat Real Madrid från ett lag i kris till vinstmaskinen man är van vid att se. I början av säsongen såg Real riktigt svaga ut och det såg ut att bli ännu en säsong i limbo. Spola fram tiden ett halvår och Real Madrid leder La Liga före Barcelona och ska möta Manchester City i åttondelsfinalen i Champions League.

Spelet är inte alltid bländade men Real Madrid tar ändå seger efter seger. Det senaste mötet borta mot Valladolid var en sömnig match som Real till slut vann med 1-0 efter ett sällsynt mål av Nacho.

Eden Hazard saknas fortfarande vilket är ett stort avbräck, men utöver den skadan så är truppen mer eller mindre intakt. Det är alltid svårt att förutse Real Madrids startelva, men vi lär får se Benzema, Carvajal, Ramos, Varane och Courtois är mer eller mindre givna. På de andra positionerna har Real flera spelare som kan tänkas starta vilket vittnar om en extremt bred trupp. 

888Sport

Inför säsongen så var det många som förväntade sig mycket av Atletico Madrid. Sommarens värvningar verkade spännande och Simeones renovering av truppen hyllades.

Atletico har inte alls levt upp till de förväntningarna. Försvaret ser inte lika tätt ut som tidigare år och offensiven har hackat. Det unga stjärnskottet João Felix ser ut att behöva mer tid för att blomma ut och han har bara gjort ett enda ligamål hittills. 

De rödvita har inte vunnit en ligamatch på nästan en månad. Senast kryssade de hemma mot Leganes som ligger nästa sist, och innan de blev de utslagna ur spanska cupen av Cultural Leonesa som spelar i tredjedivisionen.

Form brukar dock inte avgöra de här mötena. Real och Atletico spelar alltid tuffa, tighta och målfattiga matcher där vilket lag som helst kan vinna.

 

*Credit for the main photo belongs to Hassan Ammar / AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.