2010-talet har passerat och vi fick minst sagt se några riktigt stora spelare göra upp om Spanien och Europas största titlar. Vi tar en titt på de bästa La Liga-spelarna som pensionerade sig på 10-talet. Glöm inte spana in våra speltips fotboll och oddset live på vår sida!

Carles Pujol

En av Barcelonas största spelare genom tiderna och en älskad ikon och lagkapten. Pujol kom fram som egen produkt och har sedan han slog igenom tagit Barcelona till flertalet titlar i både La Liga och Champions League.

Med sin tuffa spelstil gav han ett finspelande Barcelona den defensiva hårdheten som krävdes för att ta hem så många titlar som de gjorde under hans tid i klubben. Barcelona har inte lyckats hitta en fullgod ersättare till Pujol sen han la av och kanske aldrig kommer göra det - en sann Barca-legend och fanbärare. 

Han hängde upp skorna på hyllan år 2014 efter 15 år och 21 titlar. 

Xavi

En stor del av Barcelonas framgång under Pep Guardiola tillskrivs den legendariska mittfältaren Xavi. Han var nästan omöjlig att ta bollen av och dirigerade Barcelonas spel från sin mittfältsposition. Tack vare honom kunde Barcelona sin tiki-taka.

Precis som Pujol så tog han titlar på löpande band med sitt Barcelona och är en spelare som de inte har kunnat ersätta. 

888Sport

Iker Casillas

Den legendariska målvakten som vann allt med sitt Real Madrid och med det spanska landslaget la av 2019.

Casillas hoppade in i Champions League-finalen 2000 mot Valencia och gjorde flera viktiga räddningar när Real tog hem turneringen. Efter det var han given i laget och var en del av Real Madrids oförglömliga galacticos  Under sin sista tid i klubben fick han mindre och mindre speltid och valde till slut att lämna klubben för Porto.

Raúl

Real Madrids kanske största spelare genom tiderna slog igenom som 19-åring och var instrumentel i en av klubbens mest framgångsrika perioder någonsin. 

Trots att Real Madrid köpte storstjärnor på löpande band under hans tid i klubben så var han alltid given i startelvan. Han tog Madrid till 3 Champions League-titlar och flertalet La Liga-titlar innan han fasades ut och till slut såldes till Schalke 2010. 

Han har gjort flest framträdanden för klubben och är den näst bästa målskytten i klubbens historia. Det blev total 550 matcher och 228 mål i den vita tröjan.

 

*Credit for the main photo belongs to Bernat Armangue  / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.