Tennis är en fantastisk sport som engagerar människor över hela världen. Tennis är således också en sport som bringar in mycket pengar till alla parter på grund av dess popularitet.

Även personer utan intresse för tennis har nog hört namnen på de tre bästa spelarna inom tennis. Det har inte alltid varit så. Men i och med att Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic varit med så länge så har det nog inte undgått någon att de är tennisspelare.

Den trion har utvecklat tennisen något enormt och sporten har bara blivit enormt mycket större än för 20 år sedan. Spelarna tjänar enorma pengar i en sport där det faktiskt inte finns någon lön. 

Spelarna tjänar sina pengar genom prispengar från turneringar och lukrativa sponsorkontrakt. Det senaste året har dock många tävlingar ställts in på grund av den globala pandemin. 

Detta har lett till mindre prispengar men de bästa spelarna i världen har kunnat luta sig tillbaka på sina sponsorkontrakt. De finansiella siffrorna i denna artikel har hämtats från Forbes.

 

Rikaste Tennisspelarna 2021:

  1. Roger Federer | $90.6M
  2. Novak Djokovic | $38M
  3. Rafael Nadal | $27M
  4. Kei Nishikori | $26M
  5. Daniil Medvedev | $13.9M

Trots ett år med färre tävlingar och prispengar har det inte på verkat de allra bästa spelarna alltför mycket. Häng med när vi tittar till de tennisspelare som tjänat mest i år!

5. Daniil Medvedev | $13.9M 

5

Först ut har vi den nyblivne US Open-mästaren Daniil Medvedev. Han hade kanske varit högre upp på denna lista men hans inkomster från US Open är inte med i denna artikels siffror.

Vinsten mot Djokovic i finalen kan vara startskottet på en ny era för tennisen. I två årtionden har Federer, Djokovic och Nadal varit överlägsna men kanske har trenden brytits här.

Vi får se om det endast var en engångsföreteelse eller om Medvedev är på toppen för att stanna. Han vann finalen på ett välförtjänt sätt och det känns som att han kan utvecklas ännu mer.

4. Kei Nishikori | $26M

4

Vi hittar japanen Kei Nishikori på en fjärdeplats. Nishikori är en stor stjärna i hemlandet och har många stora sponsoravtal. 

Det är främst därifrån han har tjänat sina pengar den senaste tiden. Han har inte varit lika framgångsrik på tennisplanen som han var för några år sedan. 

2021 har ändå varit ett steg i rätt riktning för Kei då han har spelat regelbundet och också tagit segrar mot top 10 spelare.

Tennis odds hittar du här.

3. Rafael Nadal | $27M

3

Rafael Nadal får se sig slagen av sina två stora rivaler i årets penninglista. Han har endast spelat sporadiskt under årets säsong. 

Det blev tidig sort ur Australian Open där han överraskande förlorade en match där han var uppe i 2-0 ledning i set. I Franska Öppna var han ju som vanligt den stora favoriten.

Nadal hade möjlighet att gå förbi Roger Federer i antal vunna Grand Slam men fick se sig slagen i finalen mot Djokovic. Det blev Nadals sista stora turnering för året då han håller på att återhämta sig från en skada på vänster fot.

Förhoppningsvis får vi se honom på courten igen nästa år och i hans bästa form.

2. Novak Djokovic | $38M

2

På andra plats över årets bäst betalda tennisspelare återfinns serben Novak Djokovic. Novak har haft en fantastisk säsong och hade möjligheten att ta en Golden Slam i år. 

En Golden Slam är när en spelare vinner alla årets fyra Grand Slam-tävlingar samt ett OS-guld. Ingen man har lyckats med det tidigare och bara att han var nära att göra det var en stor bedrift.

Djokovic vann de första tre Grand Slam-turneringarna men lyckades inte gå hela vägen. Det slutade med OS-semi och final i US Open. Det är nästan omöjligt att komma närmare än så.

Djokovic fortsätter att håva in pengar utanför plan också. Han hade ju en incident förra året då han råkade träffa en linjedomare när han slog bort bollen i ilska men det har inte påverkat hans attraktion för sponsorer.

Spana in vår hemsida för betting.

1. Roger Federer | $90.6M

1

Roger Federer är kanske den bästa tennisspelaren någonsin och det har gjort hon till en välbärgad person. På tennisplanen har han underhållit oss med fenomenala insatser i över två decennier.

Tyvärr börjar ålder hinna ikapp Federer och han har haft stora skadeproblem de senaste säsongerna. När han är skadefri håller han fortfarande högsta klass men det är alltför sällan. 

Den fruktade dagen då Federer kommer lägga av med tennis närmar sig alltmer men ekonomiska bekymmer kommer han inte ha då han lägger racketen på hyllan.

Trots lite speltid det senaste året tjänar han ändå mest av alla. Den största delen av hans inkomster kommer från sponsorer.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 14:e Oktober 2021

About the Author
By
Afif Hyder

Stor sportfantast med ett gott öga till de flesta sporter. Favoriterna är handboll, skidskytte och cricket utöver fotbollen som är hans största passion. 

Afif fastnade för fotboll som yngling, när han såg Serie A under dess glansdagar. Detta var en tid när spelare som Roberto Baggio och Ronaldo prydde gräsmattorna på den italienska halvön.

Related Content
Novak Djokovic | Novak Djokovic Lön

Novak Djokovic

Roger Federer | Roger Federer Lön

Roger Federer

Emma Raducanu | Emma Raducanu Lön

Stjärnskottet Emma Raducanu

Grand Slam Race | Federer | Nadal | Djokovic

Grand Slam Racet

Världens Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Världens Bästa Handbollsspelare