Paulo Dybala har länge betraktats som Argentinas nästa stora stjärna. Han har varit den solklara stjärnan i Juventus (förutom perioden när Cristiano Ronaldo var i klubben).

Han har nog inte helt levt upp till de högt ställda förväntningarna av lite olika anledningar, exempelvis envisa skador, konkurrens med Messi i landslaget och tränare som inte spelat med formationer som passar honom. 

Trots detta räknas han nog bland de bästa spelarna på planeten. Hans unika spelstil och fantastiska teknik och bollkontroll har gett honom namnet La Joya, på svenska Juvelen. 

Hos 888sport kan du hitta väldigt bra liveodds

Innehållsförteckning

Klubbkarriär | Palermo| Juventus

Landslagskarriär | Argentina

Dybala | Tatueringar

Dybala Mask | Dybalamask

Privatliv | Flickvän

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Sociala Medier

FAQ

 

 
Per år €13,000,000 kr 129,775,152
Per månad €1,083,333 kr 10,814,592
Per vecka €250,000 kr 2,495,676
Per dag €35,616 kr 355,543
Per timme €1,484 kr 14,814
Per minut €24 kr 239
Sedan du började titta på denna sida har Paulo Dybala tjänat
 

Klubbkarriär | Palermo| Juventus

Dybala startade karriären i hemstadslaget Instituto Cordoba. Han gjorde en säsong i A-laget där han gjorde 17 mål på 38 matcher och hans prestationer gjorde att flera europeiska klubbar fick upp ögonen för honom.

Det blev Palermo som vann dragkampen och han skrev på för den italienska klubben för en transfersumma på ca 8 miljoner euro.

Han spenderade tre säsonger i Sicilien där han lyckades vinna Serie B under sin andra säsong i klubben. Det var när Palermo kom tillbaka till Serie A som Dybala skulle få sitt stora genombrott. 

Han spelade 34 matcher totalt och gjorde 13 mål samtidigt som han var involverad i det mesta när det kommer till Palermos offensiv. 

Den italienska storklubben Juventus som ville förstärka sin offensiv med lite yngre spelare valde att satsa stort på Dybala och köpte in honom för ca 40 miljoner euro. 

Dybala kom snabbt in i laget och efter bara någon säsong var han Juventus farligsta offensiva spelare. I ligan bled det en dubbel omgående i den första säsongen och i den andra så hade laget chans på trippeln när man tog sig till Champions League finalen 2017. Dybala hade spelat en avgörande roll under Juventus framtåg mot finalen.

Men i finalen blev Real Madrid för starka och Juventus fick se sig besegrade med 4-1. Men Dybalas prestationer under säsongen gjorde att han blev nominerad som bästa anfallare i Champions League.

Dybala fortsatte prestera på hög nivå den nästkommande säsongen och han hade sitt bästa år i Juventuströjan när han gjorde 26 mål totalt under säsongen. Laget fortsatte vinna ligan men lyckades inget vidare i Champions League. 

2018 så anlände Cristano Ronaldo till Juventus och hans ankomst gjorde att Dybalas flyttades ut längre på kanten och det gjorde att han inte längre kunde spela på sin favoritposition. 

Dybala Cristiano

Detta tillsammans med flertalet småskador medförde att Dybalas prestationer försämrades avsevärt, han lyckades under den säsongen endast göra 5 mål på 30 matcher i ligan. 

Hans svaga prestationer samt Juventus finansiella behov gjorde att ryktades vara påväg ifrån den Italienska klubben. Han ryktades vara påväg till Manchester United och Tottenham men Dybala vägrade lämna och valde istället att stanna kvar för att spela under nye tränaren Sarri.

Även fast han inte ansågs vara en startspelare från början i Sarris lag så slog han snabbt in sig i den. Även om målskörden inte var lika bra som förr var Dybala tillbaka toppform. Hans prestationer gjorde att han utsågs till Serie As bäste spelare under säsongen när Juventus vann ännu en titel. 

Därefter har Dybala haft väldigt mycket skadeproblem, dessa problem gjorde att han endast spelade 20 matcher ifjol och även denna säsong har skadeproblemen följt med och han missade ett flertal matcher nu i säsongsinledningen. 

 

Landslagskarriär | Argentina

Genom sina europeisktättade mor-och farföräldrar hade Dybala förutom Argentina möjlighet att spela för Polen och Italien. 

Han valde föga förvånade att spela för Argentina. Han kallades till A-laget under 2015 och fick göra debut i oktober det året. Han fick dock vänta några år till innan han fick följa med till ett mästerskap.

Det första mästerskapet blev VM i Ryssland under 2018 där han endast fick göra ett inhopp under gruppspelet när Argentina förlorade mot Kroatien.

Därefter var han med i det argentinska laget som spelade Copa America 2019. Han fick främst agera inhoppare men fick starta i bronsmatchen där han gjorde det avgörande målet när Argentina besegrade Chile och tog bronset.  

Landslaget

Dybala | Tatueringar

Dybala har likt de flesta aktiva fotbollsspelare ett flertalet tatueringar. Just nu har han fyra tatueringar:

Arm (höger): Två svarta ränder

Vad (Vänster: En fotboll med en krona som ska symbolisera hans kärlek till sporten

Revbenen: En tatuering med hans mor Alice namn på arabiska.

Vad (Höger): En tatuering med hans far Adolfos namn på arabiska.

Följ länken för att betta på fotboll

 

Dybala Mask | Dybalamask

Dybala har en distinktiv målgest som av fansen och media kallas för Dybala-Mask.

Han fick inspiration till målgesten efter att han kollat på filmen Gladiatorn och symboliken bakom målgesten är enligt honom att likt gladiatornerna så måste fotbollsspelare i dagens fotboll ta på sig en mask och gå ut och kämpa oavsett vad som händer i privatlivet.

Dybala Mask

Privatliv | Flickvän

Paulo Dybala har i flera år varit i ett förhållande med Oriana Sabatini. 

Argentinskan Sabatini som är multibegåvad, är aktiv som modell, sångerska och skådespelerska. 

 

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Dybala är som sagt Juventus största stjärnor och får därmed en väldigt hög lön. Enligt flertalet källor har han en lön på ca 13 miljoner Euro per år och har en total förmögenhet på runt 45 miljoner euro. 

Sociala Medier

Dybala är väldigt aktiv på sociala medier och han har på instagram kontonamnet @paulodybala och har där 44.5 miljoner följare.

Han har även ett twitterkonto @paudybala_JR, men där är han inte så aktiv och betydligt färre följare. Totalt har han 2.2 miljoner följare.

 

FAQ

Vilket tröjnummer har Paulo Dybala?

- Han spelar med nummer 10 på ryggen i Juventus.

Hur lång är Dybala?

- Han är 177 cm lång.

Hur gammal är Dybala?

- Han föddes den 27e november 1993 och är idag 27 år gammal.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
Labib

En person som älskat sport och fotboll mer specifikt sen 90-talet då jag blev förtrollad av den magiske Alessandro Del Piero. Likt andra barn drömde jag om en fotbollskarriär men efter insikten om att jag saknar talangen har jag fått nöja mig med att vara en supporter.

Närmast hjärtat ligger Italiensk och Engelsk Fotboll men jag följer även Allsvenskan och La Liga.

Related Content
Romelu Lukaku | Lukaku Lön

Allt om Romelu Lukaku

Ronaldo Il Fenomeno | Ronaldo R9

Dribblingskonstnären Ronaldo

N'Golo Kanté | Kanté Lön

Allt om N'Golo Kanté

Jack Grealish | Jack Grealish Lön

Allt om Jack Grealish

Barn till föredetta fotbollspelare

De mest talangfulla barnen till föredetta fotbollsstjärnor