N'Golo Kantés löpkapacitet är något alldeles utöver det vanliga. Det finns nog ingen i fotbollens elit som springer och krigar så mycket som han gör. 

Han var bara för några år sedan relativt okänd men efter hans fantastiska insatser med Leicester och därefter med Chelsea och i det franska landslaget har han blivit en världsstjärna. 

Förutom hans prestationer på plan har han även blivit känd som den snällaste spelaren i världsfotbollen. Det finns ett flertal historier från fans och lagkamrater om hans snällhet och ödmjukhet. 

Följ med när vi tar en närmare titt på Kantés liv och karriär.

Innehållsförteckning

Spelarkarriär | Leicester | Chelsea

Spelarkarriär | Frankrike

Privatliv | Familj

Snällhet | Ödmjukhet

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Sociala Medier

FAQ

 

 
Per år €18,000,000 kr 181,889,730
Per månad €1,500,000 kr 15,157,477
Per vecka €346,153 kr 3,497,870
Per dag €49,315 kr 498,327
Per timme €2,054 kr 20,755
Per minut €34 kr 343
Sedan du började titta på denna sida har N'golo Kanté tjänat
 

Spelarkarriär | Leicester | Chelsea

N'golo Kanté föddes i Paris till föräldrar som emigrerat från Mali. Han började spela fotboll i det lokala förortslaget där han spelade fram till 19års åldern. Därefter fick han genom kontakter möjligheten att flytta till Boulognes reservlag. Det blev en match i Ligue 2 innan laget blev nedflyttade till den tredje divisionen. 

I division tre fick han mycket mer speltid och under säsongen missade han endast en match och gjorde tre mål under säsongen. 

Hans prestationer gjorde att Caen signade över honom för spel i Ligue 2. Hans första säsong för Caen var fantastisk, han spelade varje match och hjälpte laget bli uppflyttade till Ligue 1.  Det blev två säsonger till i Caen och hans osjälviska spelstil och defensiva skicklighet gjorde att ett flertal mindre klubbar runt om i Europa fick upp ögonen för honom.

Under hans tid i Caen stod han för flest återerövringar av bollen i hela europa under sin sista säsong i klubben.

Den klubben som var mest intresserad av Kanté var den engelska klubben Leicester och dess scout Steve Walsh som bara några år tidigare värvat över Jaime Vardy och Riyad Mahrez till klubben.

I augusti 2015 skrev Kanté på för Leicester. 

Leicester betraktades då som ett bottenlag men ledda av Claudio Ranieri från tränarbänken och av Kanté, Mahrez och Vardy på planen skulle Leicester stå för en av största skrällarna i fotbollshistorien. 

Laget blev hela världens kelgrisar när de stod för en fantastisk säsong och lyckade vinna Premier League framför de klassiska storklubbarna. 

Kantés prestationer hyllades stort runt om i världen och han blev uttagen i årets lag i Premier League. Prestationerna fick även transferryktena att gå varma och som väntat så blev det ett klubbbyte för fransmannen när han skrev på ett femårskontrakt med Chelsea. 

I Chelsea blev det omgående en ny ligatitel och N'golo Kanté fortsatte dominera mittfältet. Säsongerna därpå blev det en FA-Cup vinst och en Europa League vinst innan han under säsongen 2020/2021 äntligen lyckades vinna det största. 

Under 2020/2021 lyckades Chelsea överraskande vinna Champions League när de slog Manchester City i finalen. Kantés prestationer under hela slutspelet hyllades världen över och i finalen blev han utsedd till matchens bästa spelare när han fullständigt dominerade Manchester City's urstarka mittfält. 

CL

 

Spelarkarriär | Frankrike

Då Kantés föräldrar var från Mali hade han möjligheten att representera deras landslag, men han valde tillslut att representera Frankrike istället. 

Under 2016 blev han uttagen till landslaget och fick debutera i en vänskapsmatch mot Nederländerna. 

Hans första mästerskap med landslaget blev EM 2016 där Frankrike stod som värdnation. Kanté fick spela en hel del men fick inte medverka i finalen mot Portugal där Frankrike förlorade med 1-0. 

Mästerskapet därefter var VM i Ryssland. Kanté hade nu en startplats i laget och han spelade alla 7 matcher när Frankrike vann turneringen. Under turneringen blev han utsedd till matchens bästa spelare i den sista gruppspelsmatchen mot Danmark. 

VM

Privatliv | Familj

N'golo Kanté är extremt privat när det kommer till allt utanför fotbollen. Så det är inte helt säkerställt om han har en partner. Men enligt brittiska tabloider så heter hans fru Jude Littler. 

Jude Littler har tidigare varit gift med Djibril Cissé och har med honom tre barn. 

 

Världens snällaste Kanté

I en fotbollsera som defineras av kändisskap och hybris så är Kanté en anomali. Kanté anses vara en av dem snällaste och ödmjukaste spelarna i världen.

Ett flertal historier om Kanté från supportrar och andra fotbollsspelare har förstärkt bilden såpass att även rivalernas fans älskar honom. Nedan hittar du en lista på historier om hans legendariska ödmjukhet.

  • När han flyttade till Leicester ville han till en början jogga till träningen då han tyckte att det var onödigt att åka bil den korta sträckan. Tillslut blev han övertygad om att köpa en bil.
  • Även fast han efter flytten till Chelsea tjänade otaliga miljoner ansåg han det onödigt att köpa en flashig bil och valde istället att behålla sin trasiga Mini Cooper vars ena sidospegel hölls ihop av silvertejp.
  • När han träffade på en Arsenalsupporter som var ledsen över förlusten mot Chelsea, bad han om ursäkt och tröstade honom.
  • Han träffade på ännu en Arsenalsupporter i moskén och när supportern frågade om han ville hänga så tacka Kanté Ja. Kante och supportern spelade FIFA och kollade fotboll och Kanté bevisade ännu en gång hur jordnära han är.
  • När han skrev på för Chelsea så erbjöd klubben honom att betala ut lönen till ett offshore konto så att han skulle spara flera miljoner i skatt. Men Kanté var orolig över upplägget och tackade nej med hänvisning till att han bara ville ha lön på samma sätt som en vanlig person.

Snäll

Förmögenhet | Lön | Net Worth

N'golo Kanté har enligt flertalet källor en förmögenhet på ca 25 miljoner Euro. Han får en lön på 18 miljoner euro per år i lön.

Sociala Medier

N'golo Kanté är aktiv på sociala medier och delar i princip endast med sig av inlägg kopplade till fotbollen. Han är som sagt väldigt sparsam med detaljer om hans privatliv. Men detta hindrar inte honom från att ha miljontals följare. 

På Instagram har han 12.3 miljoner följare och har här aliaset @nglkante.

Han har även ett twitterkonto där det är sparsamt med aktivitet. Han har här drygt 1 miljon följare och heter även här @nglkante

 

FAQ

Hur lång är Kanté?

- Han är 168cm lång

När är han född?

- Kante föddes den 29e mars 1991.

Vilken är Kantés favoritlåt?

- När han sjunger karaoke är det Vegedream - Ramenez la coupe a la maison som gäller

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

 

About the Author
By
Labib

En person som älskat sport och fotboll mer specifikt sen 90-talet då jag blev förtrollad av den magiske Alessandro Del Piero. Likt andra barn drömde jag om en fotbollskarriär men efter insikten om att jag saknar talangen har jag fått nöja mig med att vara en supporter.

Närmast hjärtat ligger Italiensk och Engelsk Fotboll men jag följer även Allsvenskan och La Liga.

Related Content
Världens Bästa Damfotbollsspelare

Världens Bästa Damfotbollsspelare

Paul Pogba | Paul Pogba Lön

Allt om Paul Pobga!

Världens bästa målvakter 2021

Världens bästa målvakter

José Mourinho | The Special One Lön

The Special One

Harry Kane | Kane Lön

Allt om målkungen Harry Kane