Sommar-OS i Tokyo närmar sig med stormsteg. De olympiska spelen sköts upp med ett år på grund av pandemin men nu förbunden bestämt att spelen ska hållas även fast pandemin är långt ifrån över.

Pandemin gör att mästerskapet inte hålls på klassiskt vis, exempelvis kommer endast inhemska supportrar ha möjligheten att se eventen på plats.

Sedan kommer idrottarna hållas i "bubblor" dvs att de endast kommer få träffa ett fåtal människor under hela mästerskapet, dessutom är kramar eller high fives mellan idrottare strikt förbjudna. 

Det kommer med andra ord bli ett speciellt mästerkskap. Förhoppningsvis kan vår svenska medlajhopp ändå vara fokuserade till fullo.

De kändaste svenska medlajhoppen är Armand Duplantis och Sarah Sjöström, men det finns en doldis vid namn Marcus Nyman som har väldigt stora chanser att vinna en medalj.

Marcus Nyman tävlar inom Judo och ni som följt svenska trupperna vid tidigare OS känner nog igen honom från OS i London (2012) och OS i Rio (2016). 

Nyman har hitintills haft en perfekt uppladdning inför OS, han tog för några veckor sedan brons medaljen i VM. Efter vinsten uttalade sig Marcus Nyman om OS och han tror att en bra lottning potentiellt kan leda honom fram till en pallplats. Så vi håller tummar och tår att allt går vägen!

Innehållsförteckning

Marcus Nyman Biografi | Tidiga år
Marcus Nyman OS | Marcus Nyman Judo
Marcus Nyman Förmögenhet | Lön | Net Worth
Marcus Nyman Statistik | Medaljer
Marcus Nyman Instagram | Twitter
Marcus Nyman FAQ

 

Marcus Nyman Biografi | Tidiga år

Marcus Nyman föddes i Tumba år 1990. Hans mor är Judokan Elisabeth Karlsson som tog VM-silver 1986. 

Nyman började sin karriär i moderns klubb, IK Södra Judo men tävlar numera för Stockholmspolisens IF.

Marcus Nyman gjorde sig ett namn inom judovärlden redan 2008 när han tog brons i junior-VM i Bangkok. Men det stora genombrotter kom året efter. Det var då dags för junior-EM i Jerevan och Nyman lyckades ta sig hela vägen till finalen.

I finalen ställdes han emot Gregory Minaskin. Det blev en tuff match men Nyman lyckades vinna och tituelera sig som Europeisk juniormästare. 

 

Marcus Nyman OS | Marcus Nyman Judo

Efter framgångarna på juniornivå tog Nyman klivet upp till senior tävlingarna. Nyman fortsatte på inslagen väg och vann omgående senior EM år 2010, den vinsten gjorde att han blev Sveriges första europamästare i Judo.

Året därpå så blev det ännu en medalj i EM, denna gång fick han nöja sig med ett brons och samma år blev han även förste svensk att vinna Grand Prix tävlingen som hölls i Dusseldorf.

Efter några fler mästerskapsvinster så blev Nyman uttagen till OS i London. Nyman hade otur i lottningen och fick packa väskorna redan i den första omgången. Besvikelsen tog hårt på Nyman som valde att ta en paus från sporten.

Men när nästa OS, som skulle ske i Rio närmade sig gjorde Nyman comeback och visade att han inte legat på latsidan. Han plockade ett brons i EM 2016 i Kazan och i OS hamnade han precis utanför pallplatsen när han förlorade bronsmatchen, 

Ännu en gång tog förlusten hårt på Nyman som tog ännu en paus från elitjudon. Men inför OS i Tokyo 2021 så valde han att göra comeback ännu en gång.

Han var tillbaka i toppform ganska snart och gick väldigt bra i VM tills han förlorade ännu en bronsmatch. Men då OS sköts upp ett år fick han en ny chans att ta revansch i VM och bara för några veckor sedan lyckades han vinna bronsmatchen. 

 

Marcus Nyman Förmögenhet | Lön | Net Worth

Det är väldigt svårt att få en tydlig bild av hur stor förmögenhet Marcus Nyman besitter, enligt diverse obskyra hemsidor på nätet går det att utläsa att hans förmögenhet ligger på runt 1 miljon USD.

Hurvida det stämmer låter jag vara osagt. Vi kan iallafall nämna att ett brons i VM ger ca 7000 dollar. 

888sport erbjuder massa olika spelmöjligheter inklusive live odds

Marcus Nyman Statistik | Medaljer

 

Junior-VM: Brons, 2008, Bangkok

Junior-EM: Guld, 2009, Jerevan

 

EM:

Guld, 2010, Wien.

2x Brons, Istanbul, 2011. Kazan, 2016

 

VM: Brons, Budapest, 2021

Grand Slam:

4x Guld: Tiumen, 2016. Baku, 2016. Tibilisi, 2021. Antalya, 2021.

Brons: Abu Dhabi, 2015

 

Grand Prix:

3x Guld: Dusseldorf, 2011. Dusseldorf 2016. Tashkent, 2019.

2x Silver: Abu Dhabi, 2011. Tbilisi, 2016

2x Brons: Qingdao, 2010.  Amsterdam, 2011.

 

Marcus Nyman Instagram | Twitter

Nyman är inte en så flitig användare av sociala medier. Men söker man lite kan man faktiskt se att han har ett instagramkonto. 

Hans handle är @marcus_nyman_judo och han har dryga 500 följare.

Passa på att spana in odds bonus du kan få hos 888sport

Marcus Nyman FAQ

Vilken viktklass tävlar han i?

- Han tävlar i 90-kg klassen

Hur lång är Marcus Nyman?

- Han är 189 cm lång

Vem är Elisabeth Karlsson?

- Elisabeth Karlsson är Marcus Nymans mamma. Hon är en föredetta judoka som vann VM-silver 1986.

När är Marcus Nyman född?

Han är född 14e augusti 1990.

*Credit for the main photo belongs to Eugene Hoshiko / AP Photo*

About the Author
By
Labib

En person som älskat sport och fotboll mer specifikt sen 90-talet då jag blev förtrollad av den magiske Alessandro Del Piero. Likt andra barn drömde jag om en fotbollskarriär men efter insikten om att jag saknar talangen har jag fått nöja mig med att vara en supporter.

Närmast hjärtat ligger Italiensk och Engelsk Fotboll men jag följer även Allsvenskan och La Liga.

Related Content
Världens Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Världens Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Sveriges Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Sveriges Bästa Handbollsspelare

Carolina Klüft | Carolina Klüft OS

Carolina Klüft

Stefan Holm | Stefan Holm OS

Stefan Holm

OS Vinnare | Möjliga OS Medaljörer

Möjliga OS Vinnare