Mbappé är som som nämnt en världens bästa spelare. Hade Cristiano Ronaldo och Messi slutat spela hade han varit en av huvudkandidaterna att ta över tronen som den bästa på planeten. 

Född 1998 är han fortfarande väldigt ung men det har inte hindrat honom från att flertalet gånger vinna ligan, skytteligan och plocka upp en VM titel under mästerskapet i Ryssland. 

Det är bara Champions League titeln som saknas men den kommer i sinom tid. I och med Messis ankomst till PSG så har sannolikheten att det sker inom snar framtid ökat ganska rejält.

Följ med när vi går igenom allt som har med Mbappe att göra. 

Innehållsförteckning

Spelarkarriär | Monaco | PSG

Spelarkarriär | Frankrike

Privatliv | Flickvän

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Sociala Medier

FAQ

 

Nedan ser du Mbappés förmögenhet!
Per år €24,470,000 kr 244,739,592
Per månad €2,039,166 kr 20,394,959
Per vecka €470,576 kr 4,706,521
Per dag €67,041 kr 670,518
Per timme €2,793 kr 27,934
Per minut €46 kr 460
Sedan du började titta på denna sida har Kylian Mbappe tjänat
 

 

Spelarkarriär | Monaco | PSG

Mbappé föddes i Paris och växte upp i Bondy, en förort till Paris. Han började spela fotboll i det lokala fotbollslaget som tränades av hans far. Att han var en spelare med exceptionell talang blev ganska snart känt och han scoutades av flera europeiska storklubbar som Real Madrid, Bayern Munchen och Chelsea. 

Tillslut valde han år 2013 att flytta till Monaco och deras berömda ungdomsakademi. Han flyttades upp till B-laget under 2015 men när A-lags tränare Leonardo Jardim såg hans kvaliteér valde han att flytta upp honom till A-laget efter bara tre veckor.

Han gjorde ganska snart debut och blev i samband med det klubbens yngsta debutant någonsin, det tidigare rekordet hade Thierry Henry. När han gjorde sitt debutmål blev han även yngste målskytt, även denna gång var det Henrys rekord som slogs. 

Under 2016 belönades han med sitt första proffskontrakt och han fick nu regelbundet med speltid. Han hade en väldigt bra säsong men det var först under våren 2017 han gjorde sig ett namn på den internationella scenen. 

I Champions League slutspelet skulle Monaco möta Guardiolas Manchester City och det var nog få som trodde att fransmännen skulle ha en chans även fast de hade ett väldigt talangfullt lag. Första matchen slutade 5-3 till britterna, men världen fascinerades av Monaco och speciellt ynglingen Mbappé som stod för ett av målen. 

När det var dags för returen på hemmplan så var det just Mbappé som gjorde det första målet i matchen som slutade 3-1 till fransmännen och gjorde att de avancerade till nästa runda. 

I kvartsfinalen blev det dubbelmöte mot Borussia Dortmund och Mbappé fortsatte på inslagen väg med briljanta insatser. Han vann en straff och gjorde två mål i den första matchen och i den andra matchen blev det ytterligare ett mål.

Monaco tog sig vidare till semifinalen där de italienska giganterna Juventus väntade. Sagan för Monaco tog slut efter slutsiffrorna 4-1, men Mbappé fortsatte med målandet och gjorde Monacos enda mål.

Han avslutade säsongen med 26 mål på 44 matcher när Monaco vann ligatiteln.

Monaco
Mbappé för Monaco

Under sommarens transferfönster var det mycket prat om den unge talangen, men då han fortfarande hade flera år kvar på kontraktet och endast levererat i en säsong så var det nog få som trodde att någon klubb skulle agera. 

Men I Paris hade de andra tankar. PSG hade precis krossat transferrekordet med köpet av Neymar men de nöjde sig inte där och köpte in Mbappé i affär som gick på totalt 180 miljoner euro. För att inte hamna i trubbel med FFP så valde man att göra övergången till ett lån med köpobligation.

Mbappés tid i Paris har varit succeartad. Han har bildat ett väldigt bra samarbete med Neymar och han har under sina fyra säsonger i PSG vunnit en hel drös med titlar. 

Under hans första år tog PSG den inhemska trippeln och året därpå blev det ännu en ligavinst och även Mbappés första skytteligatitel. Därefter blev det ännu en inhemsk trippel och skytteligavinst,  laget hade chans på Champions League titeln men förlorade finalen med 1-0 mot Bayern Munchen. 

PSG
PSGs stjärntrio

Under den förra säsongen blev han ännu en gång skytteliga vinnare i en säsong som i PSG's mått mätt var en ganska misslyckad säsong, det blev endast en cuptitel.

Under 2020/2021 så har PSG förstärkt laget med ännu en storstjärna. En av världens bästa spelare genom tiderna, Lionel Messi anslöt till klubben i somras och PSGs anfallstrio med Neymar, Mbappé och Messi får nog alla världens försvarsspelare att darra.

 

Spelarkarriär | Frankrike

Mbappé fick efter sin fina debutsäsong i Monaco debutera för det Franska landslaget i mars 2017 i en VM-kvalsmatch mot Luxemburg.

Under 2018 blev Mbappé uttagen till truppen som åkte till VM i Ryssland. Han stod för en riktigt fin turnering när Frankrike tog sin andra VM titel exakt 20 år sedan de tog det första på hemmaplan 1998. 

Mbappé blev utsedd till matchens lirare i toppmötet mot Argentina som slutade 4-3 till fransmännen. I finalen mot Kroatien stod Mbappé för ett av målen när Kroatien besegrades med 4-2. 

I samband med sitt mål blev han blott den andra tonåringen någonsin att göra mål i en VM-final. Den första att göra det var ingen annan än Pelé.

VM

Privatliv | Flickvän

Kylian Mbappé föddes i Paris till Wilfried som flyttade till Frankrike från Kameroon och alegerisk ättade Fayza Lamari. Familjen var väldigt fotbollsintresserade och Mbappé tränades i yngre dar av sin far. Han har även en lillebror vid namn Ethan som spelar för PSGs ungdomslag.

Kylian Mbappé är väldigt privat av sig men i dagens värld med sociala medier är det svårt att hålla saker helt privata så information om hans flickvän har kommit ut. Enligt uppgifter är hans flickvän Alicia Aylies som är en modell och föredetta Miss France vinnare. 

Om du gillar att spela på sport kan du spana in betting

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Mbappé är en av världens mest populäre fotbollsspelare och på grund av det tjänar han enorma summor. Enligt olika källor tjänar han mellan 24-40 miljoner Euro per år.

Sociala Medier

Mbappé är som sagt en av världens mest populära fotbollsspelare och han har på sin instagram en följarskara på 60 miljoner människor. Hans handle är @k.mbappe

Han har även ett twitterkonto och där har han 6,7 miljoner följare, kontonamnet är @kmbappe.

Hos 888sport kan du hitta massa intressanta fotboll odds

FAQ

Hur lång är Mbappé?

- Han är 178 cm lång

Vem är Mbappés favoritspelare?

- Han har tidigare berättat att Cristiano Ronaldo alltid varit hans idol när han växte upp.

Kommer Mbappé flytta till Real Madrid?

- Det är ännu inte säkert vad som kommer hända i nästa transferfönster. Han har i vissa intervjuer berättat att han ville lämna i somras men PSG vägrade släppa honom. Så till nästa transferfönster så kommer hans kontrakt att gå ut och enligt ryktena så är det Real Madrid som kommer bli hans nästa klubb. 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
Labib

En person som älskat sport och fotboll mer specifikt sen 90-talet då jag blev förtrollad av den magiske Alessandro Del Piero. Likt andra barn drömde jag om en fotbollskarriär men efter insikten om att jag saknar talangen har jag fått nöja mig med att vara en supporter.

Närmast hjärtat ligger Italiensk och Engelsk Fotboll men jag följer även Allsvenskan och La Liga.

Related Content
Romelu Lukaku | Lukaku Lön

Allt om Romelu Lukaku

Ronaldo Il Fenomeno | Ronaldo R9

Dribblingskonstnären Ronaldo

N'Golo Kanté | Kanté Lön

Allt om N'Golo Kanté

Jack Grealish | Jack Grealish Lön

Allt om Jack Grealish

Barn till föredetta fotbollspelare

De mest talangfulla barnen till föredetta fotbollsstjärnor