Den 23e Juli börjar äntligen de olympiska spelen i Tokyo. Det har blivit en lång väntan men nu är det snart dags. Arrangörerna har tagit till alla möjliga åtgärder för att förhindra utbrott av Covid-19.

Detta medför att mästerskapet inte blir ett lika stort spektakel som det annars brukar bli.

Även fast stämningen kanske inte blir lika bra så kommer det ändå att bli underbart att se våra fantastiska svenska idrottare kämpa för att vinna de åtråvärda medaljerna som står på spel. 

En av dessa idrottare heter Kim Amb och tävlar inom spjutkastning. Han var med och tävlade både i OS-2012 och OS-2016 men hamnade båda gångerna utanför kvalplatserna. 

Innehållsförteckning

Kim Amb Karriär

Kim Amb OS

Kim Amb Förmögenhet | Lön

Kim Amb Instagram | Twitter

Kim Amb FAQ

Hos 888sport finns det massvis med olika spelförslag, kolla in vår sida idag.

Kim Amb Karriär

Kim Amb började med friidrott redan som sexåring när han blev inskriven i Bålsta IK. När han sedan började på gymnasiet valde han att fokusera på spjutkastning.

Året efter gymnasiet blev året han tog sin första SM medalj, då fick han nöja sig med ett silver men därefter har det blivit ett flertal guldmedaljer.

Totalt har han samlat på sig sju SM-guld och ett brons men på internationell nivå har det ännu inte blivit några medaljer förutom guld i finnkampen 2016. 

En anledning till att framgångarna inte riktigt kommit beror på en envis axelskada som stört honom under en längre tid. Men efter en lyckad operation, tränarbyte och nytt träningschema så har axeln inte stört lika mycket och det syns på hans prestationer. 

Ambs tidigare personbästa var satt 2013 och uppmättes till 84.61 meter men under 2019 när han lyckats träna skadefritt under en längre period slog han nytt personbästa med ett kast på 86.03 meter. 

Så är han i form kan det gå hela vägen till final.

 

Kim Amb OS

Kim Amb har som tidigare nämnt medverkat i två OS men missade finalplatsen båda gångerna. I princip missade han finalplatserna med samma marginal båda gångerna runt 1.5 meter. Så han är inte allt för långt borta ifrån den sista fajten om medaljerna. 

Under OS-2012 i London var kvalgränsen satt på 82 meter och i OS 2016 i Rio så var den satt på 83 meter. Men denna gång är kvalgränsen satt på otroliga 85 meter, högsta någonsin. 

Så Kim måste verkligen vara i toppform för att kunna nå upp till den väldigt tilltagna gränsen. Det finns givetvis även chans att kvalificera sig till finalen med ett mindre kast men då gäller det att färre än 12 personer lyckats kasta över gränsen.

Om du vill hitta intressanta spelmöjligheter och tips kan du spana in speltips

Kim Amb Förmögenhet | Lön

Det finns inga tillförlitliga källor att tillgå när det gäller Ambs lön eller förmögenhet. Den enda källan vi har är Expressen från 2017 som konstaterade att hans deklarerade inkomst år 2015 var 212 500. 

Kim Amb har tidigare berättat att han tidigare jobbat i sin mors revisionsbyrå och samtidigt tjänat pengar från tävlingssammanhang men att det nu på senare år blivit idrotten på heltid men att det nu under Coronapandemin blivit aningen knapert ekonomiskt.

Kim Amb Instagram | Twitter

Kim Amb har en närvaro på sociala medier. På Twitter heter han @KimAmbJavelin och han har där drygt 900 följare.

På Instagram med namnet @kimamb har han över 11 tusen följare.

 

Kim Amb FAQ

Hur lång är Kim Amb?

- Han är 180 centimeter lång

Hur mycket väger Kim Amb?

- Han väger 85 kilogram

När är Kim Amb född?

- Han är född den 31a Juli 1990

Vad heter Kim Ambs sambo/fru?

- Hon heter Kadri Kallas och är idrottsmanager

 

*Credit for the main photo belongs to Matt Dunham/ AP Photo*

About the Author
By
Labib

En person som älskat sport och fotboll mer specifikt sen 90-talet då jag blev förtrollad av den magiske Alessandro Del Piero. Likt andra barn drömde jag om en fotbollskarriär men efter insikten om att jag saknar talangen har jag fått nöja mig med att vara en supporter.

Närmast hjärtat ligger Italiensk och Engelsk Fotboll men jag följer även Allsvenskan och La Liga.

Related Content
Världens Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Världens Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Sveriges Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Sveriges Bästa Handbollsspelare

Carolina Klüft | Carolina Klüft OS

Carolina Klüft

Stefan Holm | Stefan Holm OS

Stefan Holm

OS Vinnare | Möjliga OS Medaljörer

Möjliga OS Vinnare