Hedvid Lindahl är en av landslagets trotjänare. Hon debuterade i början av millenniet och därefter har hon i princip haft ensamrätt på målvaktsplatsen. 

Hon har hunnit med 171 matcher i den blågula tröjan och vi har fått se henne dominera i otaligt många mästerskap, inklusive OS-2020 som potentiellt kan bli hennes sista stora mästerskap.

Till vardags spelar hon i Spanien för huvudstadsklubben Atletico Madrid som konkurrerar med Barcelona om att vinna ligatiteln.

I denna artikel tar 888sport en närmare blick på Hedvig Lindahls karriär.

Hedvig Lindahl Klubblag

Hedvig Lindahl Landslag

Hedvig Lindahl Lön | Förmögenhet | Net Worth

Hedvig Lindahl Familj

Hedvig Lindahl Sociala Medier

Hedvig Lindahl FAQ

Räddning

Hedvig Lindahl Klubblag

Lindahl startade karriären i Gropptorps IF som var placerade utanför Katrineholm. Efter spel i några andra klubbar i barndomen flyttade hon till DFK Värmbol där hon debuterade i division fyra . Därefter spelade hon med Tunafors SK där hon vann division 2. 

Efter den ligavinsten skrev hon på för Malmö i damallsvenskan. Det blev tre säsonger för henne i Malmö innan hon flyttade till Linköpings FC. I Linköping blev det fem säsonger och under tiden i Östergötland vann hon svenska cupen vid två tillfällen.

Därefter blev det en flytt till Kopparbergs/Göteborg FC och bara några år efter det blev det Kristianstads DFF innan hon valde att flytta utomlands för spel i den engelska storklubben Chelsea.

I Chelsea blev det fyra säsonger och ett flertalet meriter. Hon vann ligan och FA cupen två gånger vardera och hyllades runt om i världen som en av världens bästa målvakter. Hemma i Sverige förärades hon med diamantbollen två gånger i rad, 2015 och 2016. 

Efter Chelsea så skrev Hedvig Lindahl på för Wolfsburg. Där skrev hon på ett 1-års kontrakt. I Wolfsburg blev det bara ett år, då klubben inte valde att förlänga hennes kontrakt efter corondapandemin bröt ut. Fastän vistelsen i Tyskland blev kort var den inte händelselös. Det blev Bundesliga och en DFB-pokal.

Även fast Lindahl inte längre är lika ung längre är hon fortfarande väldigt duktig och när Lindahl informerade att hon skulle lämna Wolfsburg var Atletico Madrid snabbt framme och började förhandla med henne och hennes agent.

Ganska snart blev det klart och Lindahl skrev på ett 1års kontrakt med huvudstadskluben. Även om hon inte är given i startuppställningen så har hon hitintills spelat cirka hälften av alla matcher. Kan hon fortsätta på samma spår finns det en sannolikhet att vi kanske får se henne spela i EM.

Om du gillar svensk fotboll kan du spana in odds allsvenskan

 

Hedvig Lindahl Landslag

Lindahl gjorde debut för det Svenska landslaget under vintern 2002. Hon fick till en början väldigt lite speltid men blev ändå uttagen till VM 2003 där Sverige vann silver. Efter att hon blivit förstemålvakt i klubblaget så började hon få allt mer speltid. 

Men till OS 2004 fick hon ändå nöja sig med att vara reservmålvakt. Det dröjde tills EM 2005 innan hon var ordinare i den svenska startuppställning. Därefter blev det spel i VM 2007, OS 2008 och EM 2009 innan Lindahl och Sverige tog brons i VM 2011. 

Efter OS 2012 åkte Lindahl på en korsbandsskada, så under EM 2013 där hon kom med i truppen var hon ännu inte i toppform för att återta startplatsen, utan hon fick agera backup till Kristin Hammarström. Samma år gjorde hon även en höftoperation som gjorde att hon var borta från spel ett längre tag. 

Men till Algarve Cup 2015 var hon åter tillbaka i landslaget och hade då återtagit sin startplats. 

Därefter lyckades hon vinna OS silver i Rio 2016, VM brons under 2019 och nu senast var hon med och tog ännu ett OS silver under de olympiska spelen i Tokyo.

Hörna

Hedvig Lindahl Lön | Förmögenhet | Net Worth

Hedvig Lindahl har varit väldigt öppen med att lönerna inom damfotbollen tidigare har varit alldeles för låga. I en intervju berättade hon att hon var tvungen att låna pengar av en av cheferna i Chelsea för att kunna ha råd med att köpa en bil. 

Hon tycker att situationen blivit bättre nu på senare tid men att det fortfarande är mycket som kan bli bättre.

Exakt av Lindahl tjänar i lön är inte känt, men enligt vissa källor så har hon en förmögenhet på ca 1 miljon euro.

Kolla in live oddset om du vill hitta intressanta spel

Firar

Hedvig Lindahl Familj

Lindahl är sedan 2011 gift med Sabine Willms. Paret har två söner tillsammans födda 2014 och 2017.

 

Hedvig Lindahl Sociala Medier

Lindahl är aktiv på sociala medier och heter på instagram @hedviglindahl där hon har drygt 50 tusen följare. 

Hon har även en egen hemsida där hon erbjuder allt från online coachning, bloggande, bildgalleri och en e-shop.

Hedvig Lindahl FAQ

Hur lång är Hedvig Lindahl?

- Hon är 179 cm lång

Vad har Hedvig Lindahl för sjukdom?

- Hon har vitiligo

När är Hedvig Lindahl född?

-Hon föddes den 29e april 1983

*Credit for all photos in this article belongs to AP Photos*

About the Author
By
Labib

En person som älskat sport och fotboll mer specifikt sen 90-talet då jag blev förtrollad av den magiske Alessandro Del Piero. Likt andra barn drömde jag om en fotbollskarriär men efter insikten om att jag saknar talangen har jag fått nöja mig med att vara en supporter.

Närmast hjärtat ligger Italiensk och Engelsk Fotboll men jag följer även Allsvenskan och La Liga.

Related Content
Romelu Lukaku | Lukaku Lön

Allt om Romelu Lukaku

Ronaldo Il Fenomeno | Ronaldo R9

Dribblingskonstnären Ronaldo

N'Golo Kanté | Kanté Lön

Allt om N'Golo Kanté

Jack Grealish | Jack Grealish Lön

Allt om Jack Grealish

Barn till föredetta fotbollspelare

De mest talangfulla barnen till föredetta fotbollsstjärnor