Fredrik Ljungberg är en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna. Ljungberg spelade som en yttermittfältare och hade en extrem fart och teknik. Han var även en riktigt bra djupledslöpare och tajmade alltid sina löpningar helt perfekt.

Fredrik gjorde 75 landskamper för Sverige och 15 mål. Ljungberg vann guldbollen vid två tillfällen och blev framröstad till Sveriges bästa mittfältare hela sex gånger.

Ljungberg vann både Allsvenskan och Svenska cupen med Halmstad. I Arsenal vann han Premier League två gånfer och FA-cupen tre gånger.

Häng med när vi tar en närmare titt på Fredrik Ljungbergs fotbollskarriär och vad han gör nu.

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tittar vi närmare på Fredrik Ljungbergs magnifika karriär. Han var en ledargestalt både i det svenska landslaget och Arsenal.

Fredrik Ljungberg Karriär | Fredrik Ljungberg Arsenal

Ljungberg spelade klubblagsfotboll i sex olika länder. Han började självklart sin karriär hemma i Sverige med Halmstad. Därefter gick han till Arsenal där han spenderade den största delen av sin karriär. Han avrundade karriären med spel även i USA, Skottland, Japan och Indien.

Men Ljungberg associeras främst med Arsenal där han spelade när han var som bäst och han gjorde det i ett spektakulärt Arsenal som vann Premier League två gånger under den perioden. Arsenal var Premier Leagues bästa lag tillsammans med Manchester United på den här tiden.

Vi fick se många klassiska ligauppgörelser mellan dessa lag. Arsenal tränades av Arsene Wenger och Ljungberg hade lagkamrater som Henry, Pires, Vieira, och Bergkamp. Just Bergkamp och Ljungberg hade ett grymt samarbete där Bergkamp slog passningarna och Fredrik gjorde målen. Ljungberg hade en vana av att göra viktiga mål.

Ljungberg Cahill

När Arsenal vann ligan 2002 gjorde Fredrik sin bästa säsong målmässigt med 12 mål i Premier League, Ljungberg vann även ligan 2004 och Arsenal förlorade inte en enda match den säsongen. Det årets lag kallas för "The Invincibles" och räknas som det bästa någonsin i Arsenals historia.

Ljungberg gick även till en Champions League final 2006 mot Barcelona. Tyvärr för Ljungbergs del var det en annan svensk som stal rampljuset i den matchen. Henrik Larsson stod för två assist och Barcelona vände den matchen.

Allsvenskan är inne i slutet av säsongen. Här kan ni hitta våra allsvenskan odds.

Fredrik Ljungberg Olof Mellberg | Fredrik Ljungberg Zlatan

Under Ljungbergs långa karriär i landslaget hade han ett par duster med lagkamrater. I VM 2002 kablades det ut bilder på Ljungberg och Mellberg som hade brakat ihop på en träning under mästerskapet.

Det här blev mästerskapets stora snackis där Ljungberg först gick in i en hård tackling mot Mellberg som sen svarade tillbaka med en lika tuff tackling i nästa sekvens. Därifrån var det nära till handgemäng men lagkamraterna kunde sära på kombatanterna. För landslagets skull blev de tvungna att försonas men den relationen lappades nog aldrig ihop helt och hållet.

Ljungberg hade en längre osämja med Zlatan. Där var det en kamp om vem som var störst i landslaget och båda snackade skit om varandra i media. Zlatan berättar i sin bok om Ljungberg och benämner honom endast som primadonnan som kom till landslaget och spelade överklass. Det var ganska mycket sandlådenivå på deras bråk som tyvärr också gick ut över landslaget.

Freddie

Fredrik Ljungberg Fru | Fredrik Ljungberg Natalie Foster

Under Fredrik Ljungbergs karriär har det skrivits spaltmeter om hans romantiska eskapader av de engelska tabloiderna. Som de flesta vet så är de engelska tidningarna inte så måna om att kolla upp fakta innan de publicerar, utan man väljer att vinkla historier för att få maximal försäljning.

Fredrik Ljungberg har berättat att han allt mer under karriären valde att att hålla saker privat och endast anförtro sig till sina närmaste.

Ljungberg är numera gift med Natalie Foster. Hon är dotter till taxipampen och multimiljonären Darly Foster. De gifte sig 2014 och det var pappa Foster som stod för bröllopet. 

Tillsammans har de två barn och bor i London.

Fredrik Ljungberg Lön | Fredrik Ljungberg Net Worth

Fredrik spelade proffsfotboll och fick en hög lön från sina klubbar. Han hade även många stora sponsorkontrakt med bland andra Calvin Klein och Nike. 

Hans förmögenhet uppges vara omkring 200 miljoner kronor men siffran ska man nog ta med en nypa salt. Det är svårt att uppskatta exakt hur mycket han har i banken just nu och hur mycket han tjänar i nuläget som fotbollsexpert och från fastighetsbranschen.

På 888 erbjuder vi massor av spel. Spana in oddset här.

Fredrik Ljungberg Idag | Fredrik Ljungberg Tränare 

Efter fotbollskarriären har Fredrik främst satsat på en tränarkarriär. Hans första tränarjobb var Arsenals U15 lag. Han har även varit assisterande tränare i Wolfsburg och Arsenal.

När Unai Emery sparkades 2019 valde Arsenal att låta Ljungberg basa över laget. Han var en tillfällig lösning fram tills att nuvarande tränaren Arteta anställdes. Ljungberg kom in som tränare under en jobbig period för Arsenal och det var inte lätt för honom att ändra kursen.

Ljungberg Coach

Många av de unga talangerna vi ser i Arsenal nu har Ljungberg tränat i U23 laget och flyttat upp i A-laget.

I nuläget har Ljungberg tagit en paus från livet som tränare och spenderar mer tid med familjen. Vid sidan jobbar han som fotbollsexpert hos Viaplay.

Fredrik Ljungberg FAQ

Hur lång är Fredrik Ljungberg?

- Ljungberg är 175 cm lång.

Hur gammal är Ljungberg?

- Han föddes 1977 och är 44 år.

Hur länge spelade Ljungberg i Arsenal?

- Han gjorde nio säsonger i Arsenal mellan 1998-2007.

*Credit for all photos in this article belongs to AP Photos*

About the Author
By
Afif Hyder

Stor sportfantast med ett gott öga till de flesta sporter. Favoriterna är handboll, skidskytte och cricket utöver fotbollen som är hans största passion. 

Afif fastnade för fotboll som yngling, när han såg Serie A under dess glansdagar. Detta var en tid när spelare som Roberto Baggio och Ronaldo prydde gräsmattorna på den italienska halvön.

Related Content
Romelu Lukaku | Lukaku Lön

Allt om Romelu Lukaku

Ronaldo Il Fenomeno | Ronaldo R9

Dribblingskonstnären Ronaldo

N'Golo Kanté | Kanté Lön

Allt om N'Golo Kanté

Jack Grealish | Jack Grealish Lön

Allt om Jack Grealish

Barn till föredetta fotbollspelare

De mest talangfulla barnen till föredetta fotbollsstjärnor