Efter ett långt och tråkigt uppehåll är Serie A äntligen tillbaka! Vi ger dig förutsättningarna inför premiäromgången! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på Serie A. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

 

888Sport

Serie A är tillbaka efter ett långt uppehåll och flera lag har rustat för att försöka peta Juventus från den italienska fotbollstronen. Är det något lag som kan utmana Juventus på allvar efter 8 år av total dominans? 

Juventus har efter flera framgångsrika år med Allegri vid rodret bytt tränare. In kommer Sarri med en helt ny fotbollsfilosofi, och den pragmatiska vinstmaskinen ska nu börja spela attraktiv, offensiv fotboll. Alla som såg Sarris Napoli vet att hans lag kan spela magisk fotboll när det klaffar, frågan är hur lång tid det tar att utveckla det spelet i Juventus. 

Klubben har värvat friskt under transferfönstret. Värvningarna som sticker ut är mittbacken De Ligt från Ajax som signades framför näsan flera storklubbar, och mittfältarna Rabiot och Ramsey. Det är bollskickliga spelare alla tre som Sarri definitivt kommer att nyttja. Längst fram finns sen förra säsongen världens kanske bästa Cristiano Ronaldo, och om Sarri lyckas förlösa honom så är det nästan titelgaranti. 

Vilka kan då utmana Juventus om titeln i år? Det pratar främst om två två lag: Inter och Napoli. Inter har förstärkt truppen med många nyförvärv under transferfönstret, men den tyngsta värvningen är på tränarposten där Antonio Conte har anslutit. Efter att ha vunnit ligan med Juventus och Chelsea så är förväntningarna skyhöga på Conte. 

Inter hade en grym trupp redan förra säsongen men stördes av Ikardihärvan och leddes av en tränare som inte lyckades få ut det bästa av spelarmaterialet. Den redan tunga truppen har spetsats till med bland annat Lukaku som är tänkt som lagets främsta målskytt. Om Conte lyckas ingjuta den stabilitet som hans lag är kända för så kommer Inter vara ett riktigt tufft lag att möta i år.                   

Napoli knep andraplatsen i ligan förra säsongen, men spelet såg inte riktigt lika bra ut under Ancelotti som det gjorde under Sarris sista säsong när hans Napoli gjorde upp med Juventus om titeln året innan. Det har inte gjorts några större förändringar i truppen. Klubbledningen känner att truppen är tillräckligt talangfull för att kunna vara med och utmana trots att toppkonkurrenterna har investerat tungt inför säsongen. Napoli är ett av ligans bästa lag, men att de ska ta hem titeln känns otroligt. 

Nu när ingen vet riktigt hur långt Juventus har hunnit i sin transformation samtidigt som lagen under har förstärkt under sommaren ser Serie A ut att vara mer öppet än på flera år!

 

 

 

 

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.