Manchester United och Chelsea är två av Englands mest framgångsrika klubbar på 00-och 10-talet. Vi tar ut den bästa kombinerade elvan full med storspelare från de senaste 20 åren. Glöm inte att spana in våra premier league odds!

Petr Cech

En av de första spelarna som anslöt under Abramovic blev även en av de mest framgångsrika. Peter Cech var länge hela ligans bästa målvakt och på senare år lev han känd för sin ikoniska huvudmask som han var tvungen att bära efter en otäck huvudskada. Han hjälpte Chelsea till flertalet titlar.

Gary Neville

En sann Unitedlegendar som var med från början av Fergusons framgånsperiod 1992/1993 fram till sin pension 2011. Neville tog en uppsjö ligatitlar och två CL-titlar med United och är fortfarande älskad av de trogna Unitedfansen.

Rio Ferdinand

Ferdinand blev världens dyraste försvarare när Ferguson köpte loss honom från Leeds. Trots den dyra prislappen så var han ett klipp. Ferdinand var starkt bidragande till att Uniteds försvar var ett av världens bästa under flera år, och klubben har fortfarande inte hittat en värdig ersättare.

John Terry

John Terry är en kontroversiell spelare som trots alla skandaler är älskad av Chelseafansen som en av klubben största genom alla tider. I en tid där stjärnor köptes på löpande band så var Terry kapten och fanbärare i det Chelsea som klättrade till toppen av fotbollsvärlden med sina ligatitlar och CL-titeln 2012.

Ashley Cole

Cole är också en kontroversiell spelare och gick från stadsrivalen Arsenal till Chelsea i en övergång som alla Arsenalfans såg som ett stort svek. Trots det så fortsatte Cole att spela fotboll på absolut högsta nivå och var under sin storhetstid världens kanske bästa vänsterback

888Sport

Paul Scholes

Scholes spelade i United hela sin karriär och var känd för sin fina högerfot och sitt spelsinne. Paul var, precis som Neville, med under Uniteds storhetstid och var med och tog i princip alla titlar som Alex Ferguson ledde sitt Manchester United till. 

Frank Lampard

Precis som John Terry så var Lampard en fanbärare för Chelsea under en period då stjärnor kom och gick. Trots alla dyra spelarköp så var Lampard en av klubbens viktigaste spelare och levererade mål i säsong efter säsong från sin mittfältsposition. Tillsammans med Terry är han en av de största som någonsin har spelat i klubben

Michel Essien

På Chelseas fruktade mittfält så var Essien navet. Under flera år så var han världens bästa defensiva mittfältare som dominerade sitt mittfält vecka in och vecka ut. Han stod även för ett drömmål i den omdiskuterade semifinalen mot Barcelona 2009.

Cristiano Ronaldo

En av de bästa fotbollsspelarna som världen någonsin har skådat. Tillsammans med Leo Messi så har han prenumererat på guldbollar och guldskor sen mitten av 00-talet. Han kom till United som en oslipad diamant och under Alex Ferguson blommade han ut till världens bästa fotbollsspelare som tog United till CL-titeln 2008 och ännu en final året efter. 

Didier Drogba

Didier Drogba var under sin bästa period världens bästa anfallare. Med sin fysiska styrka och fina teknik så terroriserade han försvar under flera år och fick kröna sin Chelseaperiod med att ta CL-finalen 2012 till förlängning med sitt kvitteringsmål och avgjorde sen finalen med den sista straffen som sänkte Bayern München på Allianz Arena. 

Wayne Rooney

Englands tonårssensation köptes in kort efter sin debut för Everton och bildade ett av europas farligaste anfall tillsammans med Cristiano Ronaldo. Efter att Ronaldo lämnat för Real Madrid så fortsatte Rooney att leverera för United och utan honom hade United haft svårt att fortsätta kamma hem titlar efter att portugisen lämnat. 

 

*Credit for the main photo belongs to Armando Franca / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.