Kampen om fjärdeplatsen i Premier League fortsätter och spurs får nu en kanske sista chans att haka på striden om CL-platserna när de tar emot United i helgen. Vid förlust så blir det svårt för Tottenham att komma tillbaka och utmana. 

Tottenham är inne i en dålig period och blev utslagna ur CL av Leipzig efter två fantastiskt genomförda vinstmatcher från Tyskarna. Dubbelmötet slutade 4-0 i Leipzigs favör och Tottenham har nu blivit utslagna ur FA-cupen och CL på en vecka.

Kane och Son är fortsatt skadade och Tottenham har visat sig vara extremt svaga utan dem, trots offensiva spelare av hög klass som Lo Celso, Moura, Alli och Lamela. 

Mourinho måste hitta ett recept som fungerar illa kvickt om han vill att han och hans Tottenham ska kunna ta sig till CL och etablera sig som ett av Premier Leagues topplag

888Sport

United har spelat upp sig och har stått för en rad riktigt fina resultat, mycket tack vare nyförvärvet Bruno Fernandes. Det var många som höjde på ögonbrynen när portugisen köptes för dyra pengar i januarifönstret men han har direkt visat alla varför United valde att öppna plånboken.

Fernandes har redan stått för en rad mål och assist och det är mycket tack vare honom som United nu har chans att nå fjärdeplatsen. I derbyt så var han återigen starkt bidragande till Uniteds seger mot City med sin assist till Uniteds första mål. 

Pogba och Rashford finns på skadelistan, men utöver dem så ser läget i truppen bra ut för United som borde ha goda chanser att slå Tottenham och ta sig närmare fjärdeplatsen. Efter en rad grymma resultat och ett väl genomfört derby så är chanserna för bortaseger goda för Solskjaers mannar. 

United är det bättre laget, men med tanke på att Tottenham spelare hemma och United visat sig vara opålitliga så är det en match som lämpar sig öppen!

 

*Credit for the main photo belongs to Dave Thompson/ AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.