Manchester United och Manchester City möts i ännu ett derby som kan komma att avgöra Manchester Uniteds säsong! Vi går igenom förutsättningar och speltips inför derbyt

City kommer in i det här mötet med riktigt god form. Efter att ha slagit Real Madrid på bortaplan i CL med 1-2 så slog de Aston Villa i finalen i ligacupen. Den säsong som nästan såg kört ut i och med Liverpools otroliga ligaform ser nu ljusare ut och med en CL - och FA-cuptitel inom räckhåll så kan Guardiola fortfarande vända den här säsongen.

Efter en taktisk väl genomförd match mot Real Madrid vände City underläge 1-0 till 1-2 efter att Gabriel Jesus visat prov på sin briljans. Han kvitterade till 1-1 med en fin nick och fixade straffen som Kevin de Bruyne sen förvaltade. Troligen så håller Jesus kvar Aguero på bänken.

I försvaret så är Laporte fortsatt saknad efter skadan mot Real Madrid, och utan honom har City sett direkt svaga ut i försvaret. De lyckades klara sig utan honom mot Aston Villa och det återstår att se om de klarar mot United.

Utöver Laportes skada så ser skadeläget i City bra ut och vi kommer få se en stark elva mot Manchester United nu när City vill hålla kvar momentum inför returmötet med Real Madrid om ett par veckor. 

888Sport

United har spelat upp sig och har stått för en rad riktigt fina resultat, mycket tack vare nyförvärvet Bruno Fernandes. Det var många som höjde på ögonbrynen när portugisen köptes för dyra pengar i januarifönstret men han har direkt visat alla varför United valde att öppna plånboken.

Fernandes har redan stått för en rad mål och assist och det är mycket tack vare honom som United nu har chans att nå fjärdeplatsen. Han gjorde mål i Uniteds senaste match när de fick med sig ett kryss mot ett Everton i storform

Pogba och Rashford finns på skadelistan, men utöver dem så ser läget i truppen bra ut för United som borde ha goda chanser att slå City ännu en gång den här säsongen. United har vunnit två av säsongens 3 möten och hoppas nu kunna vinna det fjärde och sista i sin jakt på fjärdeplatsen. 

City är det bättre laget, men med tanke på Uniteds form och hur tidigare möten har slutat så är det här ett möte som är vidöppet och lämpar sig väl för livebetting!

 

*Credit for the main photo belongs to Dave Thompson/ AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.