Nu när UEFA har skjutit upp EM 2020 till nästa sommar som måste vi vänta ännu ett år på nästa stora landslagsturnering.

För några unga engelska spelare så kan förseningen vara gynnsam. Vi tar en titt på fem unga stjärnor som kan slå sig in i truppen nästa sommar!

Oliver Skipp

Skipp har imponerat sen han debuterade för Tottenham förra säsongen och Spurs tränare Jose Mourinho har hyllar 19-åringen. Han är en av de mest kreativa mittfältarna i ligan och har en energi och entusiasm som är väldigt sällsynt.

Oliver Skipp
Photo credit: Matt Dunham / AP Photo

Om han förbättrar sitt spel i den sista tredjedelen så kan Skipp ha en lysande karriär på högsta nivå. Han är trots allt bara 19 år gammal och har inget som hindrar honom från att spela sina engelska kollegor Dele Alli och Harry Kane vecka in och vecka ut. 

Får han spela en hel säsong i Premier League nästa år kan Gareth Southgate ge honom en plats i landslaget.

 

Phil Foden

Foden är Englands kanske största talang och har redan varit grym i Manchester City under sin hittills korta karriär. Den här säsongen har han även börjat göra mål med sju mål i alla turneringar. 

19-åringen har haft stora framgångar för både klubb och landslag då han tog England till vinst i U-17 VM 2017. Foden fick guldskon för sina prestationer i turneringar och har sen dess bara fortsatt sin grymma utveckling.

Foden är tänkt att leda England under VM 2022 i Qatar, men det skulle inte vara förvånande om han tar en plats i truppen redan nästa sommar.

888Sport

Fikayo Tomori

Tomori spelade regelbundet för Frank Lampard i Derby County, och Chelseatränaren bestämde sig snabbt att inte låna ut honom igen när han väl tog över tränarposten i Chelsea. När chansen sen kom för Tomori att kliva in i Chelseas försvar så tog han den och har gjort det bra den här säsongen. 


Hans speltid har gått ner en del den senaste tiden och der ryktas att han inte kommer överens med tränare Lampard. Men Tomori har talangen och den mentala styrkan att ta sig tillbaka om han får chansen - och det lär han få på Stamford Bridge.

Chelseaförsvararen debuterade för England mot Kosovo i november 2019 och fortsätter han utvecklas så lär han vara med i EM 2021.

Dean Henderson

Henderson vs Pickford är en debatt som nu kommer fortsätta ett år till, och förseningen av EM lär enbart gynna Sheffield United-målvakten Henderson. Med ett år till av PL-fotboll så bör Henderson bli Englands förstaval på målvaktsposten.

Sheffield United ligger för tillfället på en sjundeplats i ligan och Henderson har varit en nyckelspelare för dem. Han är en av ligans just nu bästa målvakter och ser ut att kunna bli en av världens bästa målvakter om han fortsätter såhär.

Han har potentialen att bli en Englands förstaval i flera år framöver och Southgate har snart inget annat val än att spela honom om han fortsätter spela på den här nivån.

Reiss Nelson

Sist men inte minst så har vi Nelson. Han är bara 20 år gammal och har tagit enorma kliv den senaste månaderna. Under Mikel Arteta så tar han sig allt oftare in i farliga positioner och fortsätter han såhär så finns det inget som kan stoppa honom.

Reiss Nelson
Photo credit: Nick Wass / AP Photo


Nelson has an excellent scoring record for the England under-21s, notching five goals in 10 international appearances. That will not go unnoticed by Southgate and the Three Lions boss will have Nelson down as a wildcard contender for the Euros.

Nelson har ett fint målfacit för Englands u-21 med 5 mål på 10 matcher. Det kommer inte undgå tränare Southgate som såklart håller ett öga på Nelson. Han har tiden på sin sida nu när turneringen är uppskjuten, och tar han nästa steg i utvecklingen nästa säsong så kan han vara en stjärna för både Arsenal och England i framtiden.

 

*Credit for the main photo belongs to Rui Vieira / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.