El clásico är världens klubbfotbollens absolut största match och drar flera miljoner tv-tittare. De båda klubbarna har haft många av världens största fotbollsstjärnor i sina lag genom tiderna, och av de stjärnorna är det några få som sticker ut i sitt målskytte mot ärkerivalen. Vi tittar närmare på de fyra bästa målskyttarna i clásicohistorien. 

Lionel Messi - 21 mål

Ingen är väl förvånad att Messi har gjort flest mål i el clásico någonsin. En av de bästa spelarna genom tiderna som under hela sin karriär har tillhört Barcelona. Han hyllas ofta som en spelare som kliver fram i de stora matcherna - och den här statistiken styrker den tesen. Om du gillar sportsbet så är det alltid läge att spela på att Messi gör mål Mot Real Madrid

Ett av de mest minnesvärda var i semifinalen i Champions League i Madrid 2011 när han efter en dribblingsräd satte 0-2 till Barcelona och i princip säkrade Barcelonas finalplats i turneringen.

Alfredo Di Stefano - 18 mål

En av Real Madrids största spelare genom tiderna och en spelare som hade kunnat ta större plats i historieböckerna om inte hans landslagskarriär förstörts. Han tog Real Madrid till 5 raka europatitlar och var storstjärnan i ett av världens bästa lag genom tiderna. Med sina 18 mål mot Barcelona så cementerar han sin plats på i princip alla topplistor över spansk fotbolls största spelare.

888Sport

Raul Gonzalez - 15 mål

Likt Di Stefano så är han en av Real Madrids största spelare genom alla tider. Under hans tid i klubben så radade Real Madrid upp ligatitlar och vann 3 CL-titlar. En lugn personlighet som var iskall framför mål och är mest känd för att ha satt fingret för munnen och tystat Camp Nou med ett av sina mål. 

Till skillnad från de andra spelarna på den här listan så var han inte en spelare som stack ut med individuell briljans och dribblingsräder, utan är mer känd för sin extrema intelligens på planen och sina kyliga avslut. 

Cristiano Ronaldo - 15 mål

Föga förvånade så är Cristiano också på listan över de spelare som har gjort flest mål mot ärkerivalen. Under sina 10 år i Real Madrid så gjorde maskinen Ronaldo nästan alltid mål när de båda lagen möttes, och det mest minnesvärda målet kom 2011/2012 när han rundade målvakten och sköt 1-2 till Real Madrid på Camp Nou - ett mål som skulle ge Real ligatiteln det året.

 

*Credit for the main photo belongs to Emilio Morenatti / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.