Messis hattrick 2007

En 19-årig Messi började etablera sig på världsscenen i ett Barcelona som där alla blickar fortfarande var på Ronaldinho när det var dags för Clasico på Camp Nou 

Det var matchen där Messi etablerade sig som nästa stora spelare att komma fram i världsfotbollen när han satte tre mål mot ett Real Madrid som gick och vann ligan den säsongen. Det tredje målet kom på tilläggstid när Barcelona var en man mindre. 

Messi krossar Real på Bernabeu 

Pep Guardiola hade inför sin första säsong gjort sig av med storstjärnan Ronaldinho och Messi var nu lagets stora stjärna. Barca tog världen med storm med sin tiki-taka-fotboll och skulle senare under säsongen ta tripplen.

På våren hade dock Real Madrid spelat upp sig och börjat ta igen avståndet till Barca i tabellen och när det var dags för Clasico på Bernabeu så skilde det bara 4 poäng mellan lagen. Real Madrid to ledningen tidigt, men sen klev Messi fram.

I en fullständig kross av Barcelona så gjorde Messi två mål och en assist när Barca till slut vann med 2-6 och döda Reals titelchans. 

888Sport

Messi i Champions League-semifinalen 2011

För att konta Barcas dominans hade Real Madrid anställt demontränaren Jose Mourinho. Sjukt nog så möttes Real Madrid och Barcelona i semifinalen i Champions League i ett möte som var upplagt för kaos och kontroverser. 

Den första matchen spelades på Bernabeu präglades av två griniga lag och ett Real Madrid som anklagades för att spela extremt ful fotboll. Mitt i allt kaos så klev Messi och dominerade som vanligt. Han gjorde båda målen i Barcas 0-2-seger där det ena var ett solomål av ren och skär klass. 

Barca gick sen och vann Champions League för andra gången på tre år efter att ha slagit United i finalen med 3-1. 

Ronaldo finalen i Copa del Rey 2011

Efter att ha blivit utslagna i CL av Barca och ligan var påväg till Katalonien så hade Real en sista titelchans i Copa del Rey. Finalen spelades på Mestalla i Valencia och precis som väntat var det en match som var fysiskt tuff mellan två lag som utvecklat ett klassisk rivalmöte till rena hatmatcher. 

Efter 90 minuter stod det lika och matchen togs till förlängning. På en kontring så fick Di Maria bollen på vänsterkanten och slog ett inlägg till Cristiano Ronaldo som stod för att av sina patenterade superhopp och nickade in segermålet till Real Madrid. 

Ronaldos Calma

Säsongen 2011/2012 så var det Real Madrid som höll i taktpinnen i ligan och hade efter några år i Barcelonas skugga börjat utmana sin värsta rival på alla plan. Messi och Ronaldo hade bara börjat sin kapplöpning där de båda gjorde långt över 30 mål säsong efter säsong. 

Real Madrid skulle vid seger mot Barcelona på Camp Nou mer eller mindre kapa Barcelonas chans på ligatiteln, men med tanke på Reals facit mot ärkerivalen de senaste åren så kändes det otroligt. 

Vid ställning 1-1 så klev Ronaldo fram som så många gånger förut för Real och satte Real segermål och stod sen för en klassisk målgest när han "lugnade ner" Camp Nou. 

*Credit for the main photo belongs to Daniel Ochoa De Olza/ AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.