Vi ger dig förutsättningarna inför det heta Madrid-derbyt! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på La Liga. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matchen?

888Sport

Madrid-derbyt är tillbaka för första gången den här säsongen och det är två relativt nybyggda lag som ställs mot varandra i den spanska huvudstaden! 

Real Madrid har blandat och gett i säsongsinledningen. Zidanes nygamla lagbygge ser ojämnt och ofärdigt ut och det har manifesterat sig i några onödiga poängtapp. Trots det så toppar Real tabellen, mycket tack vare de andra lagens oförmåga att vinna. 

Sommarens stora nyförvärv i Real - Eden Hazard - var skadad under säsongsinledningen och ser ut att behöva mer tid för att komma in ordentligt i laget. Resten av kärnan i laget är intakt från föregående säsonger och de andra nyförvärven ser inte ut att gå rakt in i startelvan. 

Precis som förra säsongen så är säsongens stora utropstecken i Real Madrid Karim Benzema som fortsätter att spruta in mål i Cristianos frånvaro, och det är mycket tack vare honom som de toppar ligan.

Efter att ha blivit uppläxade av ett PSG som saknade både Mbappé och Neymar i Champions League så hämtade sig Zidanes mannar och tog en tung bortaseger mot Sevilla, så formkurvan pekar uppåt. Atletico bör absolut vara försiktiga trots att Real inte spelar bländande fotboll för tillfället. 

Atletico Madrid har, precis som lokalkonkurrenten, blandat och gett. Två av lagets mest tongivande spelare, Griezmann och Godin, lämnade laget inför säsongen tillsammans med en drös andra spelare.

Förlusten av Diego Godin har inneburit att ett av Europas starkaste försvar helt plötsligt känns mänskligt. Atletico har släppt in fler mål än vanligt och kommer behöva mer tid för att få ihop det nykomponerade försvaret. Mot Real Sociedad släppte de in hela två mål i en match som Atletico okaraktäristiskt förlorade. 

Anfallet har också försvagats i och med att lagets offensiva storstjärna Griezmann stack till Barcelona. João Felix, som köptes in som ersättare, är en av världens absolut största talanger och ser ut att kunna bli hur bra som helst. Dock är han fortfarande väldigt ung och han kommer ha väldigt svårt att axla Griezmanns mantel redan under sin första säsong. Trots det så ser Atleticos anfall extremt spännande ut i år och vi har fått se glimtar av vad de är kapabla till under några matcher den här säsongen.

Det är extremt svårt att förutspå någon resultat i det här mötet - det enda vi vet är att om det inte blir målrikt mellan de här lagen så får vi ändå se underhållning i form av intensitet och heta känslor, så missa inte matchen!

 

*Credit for the main photo belongs to Steve Luciano / AP Photo*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.