Vi ger dig förutsättningarna inför Allsvenskans tjugosjunde omgång! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på Allsvenskan. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

888Sport

Toppen är oförändrad efter att alla tre topplag gjorde jobbet i veckan och nu står möter alla tre lagen återigen överkomligt motstånd. 

Först ut är AIK som tog en knapp seger mot IFK Göteborg efter en minst sagt tveksam straff. Henok Goitom föll enkelt, och som så många gånger förut den här säsongen avgjorde AIK matchen på straff. Dock måste man berömma AIKs defensiv som återigen håller tätt. 

På söndag möter de ett lite pånyttfött Elfsborg som tog en blytung seger mot Häcken. AIK, som har sett lite trött ut mot slutet, måste vara på sin vakt för att inte tappa onödiga poäng nu när Elfsborg och vind i seglen. 

MFF vann väntat skånederbyt mot Helsingborg med klara 3-0 och laget ser verkligen ut att ha hittat formen inför slutspurten på allsvenskan. Nu gästar man ett av seriens absolut svagaste lag i AFC Eskilstuna som trots allt har stått för en hel del fina insatser under hösten. Men oavsett så bör Malmö inte ha några som helst problem med AFC och måste ta tre poäng för att fortsätta pressa serieledarna DIF.

Djurgården spelar först på måndag vilket innebär att MFF tillfälligt kan knipa serieledningen om de gör jobbet mot Eskilstuna. Den serieledningen lär inte bli långvarig då Djurgården möter ett Östersund som har haft en säsong som är mycket sämre än vad vi är vana vid. Nu när Graham Potters era är slut så är det inte längre skräckinjagande att gästa Östersund, snarare tvärtom. 

Djurgården som har seriens kanske bästa stabilitet i sitt grundspel bör inte ha några problem med att montera ner Östersund. Även om segern lär bli knapp så räknar de flesta med att DIF tar med sig tre poäng hem till Stockholm och fortsätter hålla Malmö  och AIK bakom sig, vilket även reflekteras i oddssättningen.

 

*Credit for the main photo belongs to Frank Augstein / AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.