Hur många av oss hade hört namnet Emma Raducanu innan sommaren 2021. Det var nog nästan ingen alls om vi ska vara helt ärliga.

Raducanu har slagit igenom med raketfart i tennisvärlden och hon är det hetaste ämnet inom tennis efter sin Grand Slam-seger i US Open.

Den 18-åriga brittiskan visade först framfötterna på hemmaplan i Wimbledon med en kvartsfinalplats. Men att hon skulle vinna på Flushing Meadows hade nog inte ens hennes mest inbitne supporter kunnat hoppas på.

Det var en makalös resa vi bjöds på av Emma där hon först kvalificerade sig in i huvudturneringen och sen spelade hon hem rubbet. Det blev totalt tio segrar på vägen till vinst utan ett enda tappat set.

Serena Williams har kommit upp i åren och är inte längre så överlägsen som hon brukade vara. Där bakom har ingen annan riktigt etablerat sig som en ny tennisdrottning. 

Kanske kan Raducanu axla Serenas mantel. Hon har talangen och har fått en perfekt start men kan hon bibehålla formen över längre tid eller var vinsten i US Open bara en engångsföreteelse?

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Emma Raducanu. Häng med när 888sport tar en närmare titt på den nya stortalangen Emma Raducanu!

Emma Raducanu Biografi | Tidiga år

Emma Raducanu föddes den 13 november 2002 i Toronto, Kanada. Hennes föräldrar heter Ian och Renee Raducanu. Hennes pappa kommer från Rumänien och hennes mamma härstammar från Kina. Båda hennes föräldrar är akademiker och jobbar i finanssektorn.

När Emma var två år flyttade familjen till England och det var där som hon tog sina första steg inom tennisen. Hon började sin karriär när hon var fem år. I sin barndom prövade hon på många olika sporter men det var tennisen hon fastnade för.

Hennes föräldrar ville dock att hon alltid skulle ha en bra grund att stå på ifall hon inte slog igenom som tennisspelare. Emma har därför ibland valt avstå juniortävlingar för att kunna fokusera på sina studier. Hon är väldigt bra på matte och det är något som har hjälpt henne på tennisbanan också då hon har lättare att lösa problem hon ställs inför.

Emma Raducanu Wimbledon | Emma Raducanu 2021

1

Det var först i år som Emma Raducanu WTA Tour-debut då många turneringar ställdes in förra året på grund av pandemin. Emma spelade endast uppvisningsmatcher samtidigt som hon fokuserade på sin gymnasieutbildning förra året. Hon tog sin gymnasieexamen under 2021 vilket är en stor bedrift då hon väldigt lätt hade kunnat ta ett uppehåll för att satsa på tennisen helhjärtat.

Tennisspelet gick bra ändå. Hon kvalade in till huvudturneringen i Wimbledon med ett wildcard. I turneringen gick hon hela vägen till fjärde rundan innan hon fick ge upp i sin match på grund av andningssvårigheter. 

Hon blev den yngsta brittiska kvinnan att ta sig till en åttondelsfinal under Open-eran. Hennes resultat gjorde också att hon tog sig in i topp 200 i världsrankingen.

Tennis odds hittar ni här.

Emma Raducanu US Open | Emma Raducanu Leylah Fernandez

2

Hennes enorma framgångar i Wimbledon skulle dock överglänsas av insatserna i US Open. Även i denna turnering behövde hon kvala in till turneringen. Hon slog tre motståndare i kvalet och sedan 7 segrar i huvudturneringen. 

Hon vann mot högt rankade spelare som Zhang Shuai, Belinda Bencic och Maria Sakkari på väg till finalen. I finalen ställdes hon mot en annan överraskning. Det var jämnårige Leylah Fernandez som stod på andra sidan nätet. De två kommer förmodligen ha många fler duster genom åren.

Emma Raducanu var rankad som 150 innan turneringen startade, men efter den hade hon tagit sig upp till en 24:e plats och var nu den högst rankade brittiska kvinnan.

Emma Raducanu Lön | Net Worth | Förmögenhet

3

Emma Raducanu är bara i början av sin karriär men har redan tjänat hutlösa summor. Prispengarna från hennes vinst i US Open var 1.8 miljoner pund. Hennes totala förmögenhet beräknas vara 4.3 miljoner pund.

Det är stora pengar men hennes popularitet och tennistalang gör att hon kommer tjäna betydligt mer de närmaste åren. Vi kan nog förvänta oss enorma sponsorkontrakt med många stora företag här framöver.

För mer liveodds spana in vår hemsida.

Emma Raducanu Instagram | Emma Raducanu Twitter 

Emma Raducanu är en av världens stora framtidsnamn på damsidan i tennis och har många följare på Instagram. Hennes framgång i US Open gjorde att många nya personer fick upp ögonen för henne. Inför US Open hade hon ungefär 400 tusen följare. Emma har nu över 2,1 miljoner följare på instagram. Om du vill följa Emma Raducanu på Instagram så heter hon där @emmaraducanu

Där delar hon med sig av bilder från sitt privatliv och tennisvärlden.

Emma Raducanu har även ett twitterkonto. Hennes handle där är också @emmaraducanu. Hon är ganska flitig med sina tweets där och hon har över 600 tusen följare på Twitter.

Emma Raducanu | FAQ  

Vilka språk talar Emma Raducanu?

- Hon kan prata flytande engelska, rumänska och mandarin.

Hur gammal är Emma Raducanu?

- Hon är 18 år gammal

Hur lång är Emma Raducanu?

- Hon är 176 cm lång

Hur mycket väger Emma Raducanu?

- Hon väger 52 kg.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 11:e Oktober 2021

About the Author
By
Afif Hyder

Stor sportfantast med ett gott öga till de flesta sporter. Favoriterna är handboll, skidskytte och cricket utöver fotbollen som är hans största passion. 

Afif fastnade för fotboll som yngling, när han såg Serie A under dess glansdagar. Detta var en tid när spelare som Roberto Baggio och Ronaldo prydde gräsmattorna på den italienska halvön.

Related Content
Novak Djokovic | Novak Djokovic Lön

Novak Djokovic

Roger Federer | Roger Federer Lön

Roger Federer

Världens Rikaste Manliga Tennisspelare

Rikaste Manliga Tennisspelare

Grand Slam Race | Federer | Nadal | Djokovic

Grand Slam Racet

Världens Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Världens Bästa Handbollsspelare